Haih... Syukur-syukur

Salam...

Selamat Hari Aidil Adha, Maaf Zahir Batin... Selamat mengagihkan daging korban... Tomorrow will be an exhausting day...

Alhamdulillah... Byk rezeki yang dapat kali ni... Tapi x lupa, pd insan2 yang tak bernasib baik di Kedah dan Perlis, yang terpaksa mengharungi bah... kpd mangsa2 gunung berapi di Indonesia... Dan juga kepada skuad Malaysia yang kalah 0-3 kepada China, 2 orang kene buang padang... Subkidin cakap memang patut pun diorg kene... Kite iyekan jelah... 

Lepas jwb soklan biochem... Sangat tension... Hancur luluh perasaan time tuh... Bila tiba soklan physiology pulak... Alhamdulillah... it was better... Dan hilanglah rasa tension dek paper biochem... dan juga tension dek spotcheck yang amat lucu... Pak guard dan Dr Suhaila amat expert lah... Takleh ditipu langsung... Maka terungkailah barang2 larangan...

Balik konvoi dgn mat Syuk... 1 sorang, 1 kereta.. Mewah giler mcm anak orang kaya... Padahal 2 2 anak cikgu je... Tapi xpe, tak kisah sangat... Nasib baik ada guna jugak darah muda tuh... Jalan pun alhamdulillah.... Clean and clear... Lancar perjalanan...

Bila sampai kat umah, tengok mcm takde orang... Then mak aku bagitau... Kakak aku dah masuk hospital nak bersalin... Pkul 3.30 pagi lagi... Aku terkejut la, sebab takde orang nak bagitau... Main surprise2 pulak... Tapi takpe, yang penting semuanya selamat... Tapi agak kesian jugak la, 12 jam duk dlm labour room tuh... then baru selamat baby girl dilahirkan... Anak saudara yang ke-8, alhamdulillah... 
Aku yang tak pro nih, disuruh pergi iqamatkan budak kecik tuh... Tengok first time tuh, nampak chubby semacam... Lalu aku picitkan pipinya...

Teringat kat Prof Dato'... Tajuk2 lecture physiology-nya... Keywords - 4P... bla...bla...bla...
Nasib baik x keluar...

Oh Tuhan, dalam beberapa tahun yang lalu... Engkau telah mengambil nyawa beberapa insan tersayang dalam hidup hambamu ini... Aku redha...

Tapi, Engkau Maha Adil lagi Maha Penyayang... Engkau kurniakan pula insan-insan yang baru... Supaya menjadi tempat untuk aku berkasih sayang... Alhamdulillah, aku bersyukur... Kuatkan semangat aku untuk terus berbakti... Kpd keluarga dan masyarakat... untuk mencari redha-MU...

p/s : Cuti ni nak studylah... Pagi anatomi, ptg biochem, mlm physiology... Fuhhhh... ahahahhaahha...

3 comments:

Tasniim AHY said...

mabruk on ur new niece...he3

"p/s : Cuti ni nak studylah... Pagi anatomi, ptg biochem, mlm physiology... Fuhhhh... ahahahhaahha..."

Like x1000000~~~ hahaha

^Laila^ said...

wahh.. emang~~ gud2.. nk jd rajin jugak~ =p

aiman_masri said...

byk la... kelip2 esok da jumaat... Beg buku terzip rapi lagi... Da nak kene mula nih...
Nway, mane boleh lwn kerajinan korang...