Aku nk post jugak !!... Naik Bas...



Salam...

ewah3... sume org dh post entri baru ek... Jealous2... ad org siap tukar layout baru ye.... :p

Okey then, lets get back to business....

Alkisahnya.... Pada suatu malam yang hening... Aku telah ditakdirkan untuk menaiki sebuah bas...
di Hentian _____, pada pkul 9 mlm...

Lega rasa hati bila dah naik bas, bunyi drebar bas cakap loghat Trengganu, raser mcm dh sampai terengganu dh... HAHAha.... Berat nanang... Sek kito blako...

Then, i pasang la mp3 i yang cantik tuh... Dengar lagu skit...
" HOHO balik kampung, HoHO balik kAmpung, Hati riang... " Aku menyanyi sendirian....

Lepas 30 minit, aku switch off mp3, to sleep mode lah... dop 'khabar' ( sedar ) gapo2 doh... Tidur je.... janji esok sapa Trg... bas malam tuh agak lengang... byk tempat kosong...

Then, jeng3x... The story began....

pada pukul 2.45 pagi, tiba2 aku terdengar suara menjerit... Dan suara itu datang dari belakang bas...

" Oi, giler ke.... Oi... Giler ke ?? Bla3... "

Aku tersedar dari tidur.... Gapo dio nih ?? Ade budak mengigau ke ?? Itulah sangkaan aku... sebab ade ramai budak2 kat belakang... Aku duk tengah2 bas...

Lepas tuh, aku menoleh ke belakang... Walaupun David Teo melarang aku berbuat demikian...
Lantak r...

Guess what happeng ??

Seorang gadis, berumur 20 an sedang memarahi seorang budak lelaki... belasan tahun rasernya...

" Makcik, dia raba/pegang/bukak baju/seluar saya..."
" Sumpah makcik ! "

" Mende mung tuduh aku gitu... Bodoh la... "


" Oh, x ngaku... Meh r kite sumpah dunia Akhirat !!! Tgok r "


" Mende mung... Ngarut je !!! "


Ni la serba sedikit yang aku dengar dr perbalahan mereka berdua... Gadis tuh sedang mengadu kat makcik tuh, yang merupakan MAK kepada budak lelaki tuh...

Drebar kedua bas pun tersedar dr tidur... segera cuba meleraikan keadaan...

Aku duk diam je... curi2 dengar dan pandang je... x nampak jelas pun... Aku pun terkejut dan bingung memikirkan situasi itu... tak berani nak kate yang budak lelaki tuh salah... ataupun gadis tuh saje2 buat cerita...

Then, gadis td duduk kat depan... dekat ngan drebar... terdengar beliau mengesat2 hingus nya....

So what ???

Inilah kali pertama aku mengalami keadaan seperti di atas... bukan diraba... tapi mendengar jeritan orang yang kena raba....
( Aku masih suci )

then aku konfius... x tidur dah lepas tuh... asyik duk pikir... Betul ke x ? Betul ke X ? Isyh... takkan lah gadis tuh nk reka2 cerita ? Berani giler budak lelaki tuh, depan mak sendiri raba org... ?? Atau pun orang lain yang raba ?? Maksud aku ada suspek lain ke, bukan bdk lelaki tuh ? (yang xley blah ) Ke gadis tuh mengigau ??? HAHAHA...
Nak je aku replay balik scene tuh ... pastu aku tgok betul2... sape yang raba sape...
( Aku bukan suspek utama, Sumpah ! )

AdakaH perkara ini selalu terjadi kat budak perempuan ? Anak2 gadis yang naik bas sendirian ??
Kesian nye.... detik hatiku... tapi gadis tu x pakai tudung... baju mcm anak2 muda skrang...

Macam mana aku nk tolong... sebagai seorang lelaki... ?? Of course la aku kena belasah balik... Xnak la... Habis tuh ???

Bagi budak2 perempuan naik flight... lagi secure.... tapi aku pernah dengar pepatah nie... " I heard that the stewardess are hot, but i don't know why la "...

Hurm... Setelah lame berfikir...

Aku ingin mengkonklusikan... Aku xnak jadi judge.... Sebab memang aku x nampak ape2... Bukan sebab Aiman x kisah... Aku kisah... tapi it's not my right to say who's right and who's wrong...

Pokoknya...

Takutla wahai anak2 gadis sekalian ketika menaiki bas..!!
Kumbang bukan seekor...'buaya' juga bukan seekor...

Maksud aku... berhati2 lah... jangan jadi mangsa RaBa... Jerit la... Jgn Takut... Tapi jgn mengigau...

Kalau boleh... amalkan ayat seribu dinar... Sbg tanda kita berserah diri kepada Allah swt... DiMudahkan urusan, terselamat drpd orang2 yang tidak bermoral... Cukuplah Allah swt sebagai Pembela kita... Amalkan selalu... baru ada kesan... jgn sekali sekala je...

Balik umah, aku crite kat mak aku, direct die ckp... " Kecik2 dh gatal !!! " HAHAHa...


Aku teringat kat pepatah yang lain pula... " Kecik2 xnak mampus, besar2 menyusahkan orang "

TAPI X bAik lah aku ckp mcm tuh... Itu fitnah namenye...


Okey then... Selamat Bercuti kpd coursemates aku... have a nice day to others...

Wassalam...

p/s : Ceriter ini 100 % ori !!! Keluaran terhad...

Adios...

6 comments:

zT said...

mcm2 dunia skrng~
so girls, beware of boys =]

Tasniim AHY said...

he3. fuuh, dasat. klau btol, sy lame dh terajang laki tuh. xmen arr nangis2 jerk. he3.

wafiy said...

fuh,bkan senang nak dapat experience macam mg mang...

eman_masri said...

One day, u'll get one... Haha...
Jom kita menjadi lelaki yang berwibawa... bukan lelaki peraba...

afiqazlamiazman said...

nseb baek mu suci lg..haha..

afiqazlamiazman said...

jom folow blog ak...