This is absolutely good...

Salam... Simple post today...

Hehehe...

Pada hari Jumaat yang lalu - 26 Februari, kakakku yang ke-4...

Kahwin... Beres, semuanya selesai dengan baik...

Sekali akad lafaz je tuh, teror gak abang ipar aku... 'Speak and go' lah katakan...

Kelmarin, barulah diadakan kenduri kesyukuran, yang berbeza dengan walimatul urus...

Maknanya mak dan ayah aku tak amik duit lah... takde la salam2 'berisi' nih...

Tapi yang bestnya, kakak aku yang ke-3, sakit nak bersalin pula time pagi tuh... Dia menguruskan bab-bab hantaran ni... Tapi no hal lah sebab semuanya dah beres...

Jadi, abang ipar aku yang ke-3, pergi menghantar isterinya ke hospital HSNZ... Ditemani oleh ibu dan bapanya...

Dalam pukul 2 petang gitu... Disahkan bahawa aku dapat anak sedara baru, girl-girl gitu...

Bak kata pepatah, Pucuk dicita ulam mendatang... Sambil menyelam, sambil minum air...

Sambil kenduri sambut menantu, sambil tu dapat cucu baru...

Rezeki2... Alhamdulillah... Syukur...

Okay then...

Salam...

p/s : Oleh kerana kejahilan teknologi yang melampau, sebarang image tidak dapat disertakan sekali... hahaha...

4 comments:

TiRaH(^-^) said...

salam..tahniahla yer dpt ank sedare baru + dpt abg ipar baru...jage molek2 le ank sedare tu...kalau nangis,nyanyila lagu untk dia..hehe..ank sedare tu x kmbr ke?kaka n kiki...hehe

Tasniim AHY said...

mabruk again and again to u!!

eman_masri said...

tq2... susah2 saja... kalau baby nangis kite ngaji stret... punoh kalo dgor lagu2 nie...

TiRaH(^-^) said...

HAHA.betul la tu..saje je nk tgk your reaction....(lagu nasyid @ slawat pun ok).