2012

Salam...

Exam result dah keluar hari ni/semalam lagi... Sangat teruja untuk melihat result, Bahasa Arab terutamanya, Alhamdulillah... It was better... Part yang tak bestnya, ni lah last sem untuk pengajian Bahasa Arab, setelah hampir 7 tahun setengah bergelumang dengan Bahasa Arab... Pelbagai kenangan manis, semoga ilmu yang ada di kepala melekat mcm gam gajah... Aku dah berjumpa dengan macam2 orang... Ada yang suka Arab, ada yang tak suka Arab... Ada yang power, ada yang x berapa nak power tapi still punya kesungguhan untuk mendalami Arab... Ada yang tanya tips, Macam Mana Nak Teror/Pandai Arab untuk Tempoh Seminggu/Sehari sahaja...
Sadly, there is none. Kalau ada, aku nak jugak untuk Anatomy, Physiology dan Biochem... Anyway, harap-harap ustaz datang la minggu depan... Dah rindu nak ngaji arab balik, walaupun tak teror mane... Bahasa Arab itu Bahasa Ibadah... agree with me ??? :)

Then, tajuk ke-2... Kerana Malaysia menang piala Suzuki... Jadi cuti la hari ini... Terima kasih... Terima kasih... Terima kasih... Mesti Bambang Pamungkas menyesal sumbat gol banyak2 time Indon lawan Thailand... Just kidding... Menengok bola dengan penuh semangat... hinggakan usrah pun tertunda... Kejam giler... Nasib baik bro naqib selamba dan cool orangnya... Ahahaha... Terima kasih sekali lagi...

Jiwa Tenang ataupun Jiwa Kacau ? It does matter... After changing it... I feel much much better...  
I have no idea if it works as dopamine, just giving a false sensation of joy/calmness... Nice video presentation by Hisyam, give a very clear explaination about mechanism of dopamine... For those who do not know, Dopamine is the main ingredient in cigarettes, that responsible for the addictive behaviour of smokers.
2010 umurmu 20-an... 2011 umurmu 21-an... boleh la mengundi nanti... ada faham ??? Kepada adik2 1991, sabar dulu ye... Siapa suruh lompat kelas, kan xleh mengundi... ( Just kidding )
Undilah pihak yang benar, kalau x dapat, pihak yang kurang salah... Tapi, jangan x mengundi langsung...
Undi anda amat bermakna... 
Ayuh, keluar barisan... Masuk bulatan... lalalala~

Short Tazkirah :
Sayidina Ali RA ketika dipuji seseorang maka dia akan berdoa,
“Ya Allah, ampunilah aku atas apa yg dia tidak ketahui ...dan janganlah Engkau siksa aku... atas apa yg 
 mereka katakan.., serta jadikanlah aku lebih baik dari yg mereka fikir.”

Thanks a lot, kepada kamu-kamu yang telah menjadikan tahun 2010 saya begitu banyak memori, kerana saya telah mengerah keringat kamu dengan perasaan yang kurang malu... Moga kita sama2 dapat input dari apa yang kita kerjakan, yang harapnya akan memberi faedah di masa depan... Nak belanja makan, pokai pulak aku... Semoga Allah swt membalas jasa kalian...

p/s : Pedulikan minoriti, utamakan majoriti... Lagipun majoriti di pihak yang benar... If not, advise me... Thank you... Goodbye my 2010, welcome 2011... 2012 ? Sempatkah ????

p/s 2 : SNSD ? tak sangka...

4 comments:

daMsYuki said...

SNSD???
minat ke?~

aiman_masri said...

Tak... Tapi ada experience... hhehe

ewah baik said...

sy belum daftar mengundi..haha

aiman_masri said...

Berat goh... Nak tggu piya boleh cakap ke ?? Semek tu ape kabor...