Ejah la berbagi-bagi

Salam.

Semua orang sibuk, tak sempat nak jalan-jalan dan juga bersiar-siar. Aku masih seperti dulu, menghirup udara malam, sambil menelan air Vico 3 in 1. Nak buat macam mana takde orang yang nak tolong buatkan, mesti seronok kalau ada yang tolong buatkan, tapi takpelah.

Sunyi sikit sekarang, tak banyak update yang boleh ditinjau. Fokus, itu semestinya. Tapi seronok, sebab sekarang terdengar wish, harapan, hajat-hajat yang ganjil-ganjil. Macam orang mengandung mengidam sesuatu. Jika mampu, tunaikan supaya moral kekal di tahap optimum.

Apa-apa jelah, semoga hidup berbahagia selalu, good luck, bitaufiq wannajah. InsyaAllah, moga-moga perjuangan dipermudahkan.

Kadang-kadang, perasan 'sibuk' sangat. Nak makan pun berkira-kira, nak solat jemaah pun berkira-kira, nak mengaji pun berkira-kira. Tak bagus, sangat tak bagus. Tak seimbang dunia dan akhirat.

Sesuatu yang mengejutkan dan baru sedang menunggu, bersediakah aku ?

Selamat berjuang. Wassalam.

Gambar ini dicopy paste dari blog Persiap UKM. Harap maaf kalau terserempak.

" 2 years are compressed in 1 hour 45 minutes, is it fair ? Of course not. HAHA"

1 comment:

ewah baik said...

"Sesuatu yang mengejutkan dan baru sedang menunggu, bersediakah aku ?"
~ sentiasa la redha & berdoa adikku..
insyAllah Allah sentiasa bersama:)