Cube teke...

Salam...


Jika anda diberi gambar ini, cuba teka :

1. Yang mana satu anak sedare aku ??

2. Yang mana satu lelaki, yang mana satu perempuan ??

3. Yang mana tinggal di Putrajaya, yang mana tinggal di Alor Setar ??

4. Yang mana lahir bulan Disember, yang mana lahir di bulan Februari ??

 Anda kata anda hebat ??? Anda kata anda psiko ???

Anda kata " sekilas ikan lalu di air, sudah ku tahu jantan betinanya " ???

So, I give you challenges...

Now, prove it guys !!! HAha...

You may try 2 times.

And the last question is... Sape dpt jwb aku bagi topup Rm10...
Siyesli...

Apekah persamaan antara kedua-dua budak di atas ?? ( Klu : Perasaan )

Okeh... Salam...

9 comments:

TiRaH(^-^) said...

salam..
nk try jwb..bukan nk tunjuk terer,bukn nk tunjuk pandai,bukn nk tunjuk pndai psiko org..tp nk tpup rm 10..

1.dua2 tu ank sedare hang
2.yang besar tu(pkai bju mickey) lelaki,n y kecik tu perempuan
3.y besat lelaki tu duk kt putrajaya n y girl kecik tu kt kedah
4.y boy tu lahir bulan december,n y girl tu bln feb..

persamaan,dua2 tu ank sedare hang,cucu en.masri,n dua2 tu rmbut pendek..

TiRaH(^-^) said...

persamaan dr gambar:dua2 duk ats tilam y same,bantal ade corak y same..dah..
p/s:tertinggal nk mention y ni ms 1st comment

eman_masri said...

HAhAhA... you're very good at this matter... but the last question u got it wrong...

Ni soklan bocor ke nape eh....

su'ai yusoff said...

alaaaa~!!
bwu nk teke...
da ad yg betol dah plak...
hampes gue... =P

psamaan,, arrrrrr..
dua mke bahagia sbb dah kenyang minom susu..

TiRaH(^-^) said...

hmm..salah ea y last skali..ok.ade 1 pluang lg kan?tp xkisah pun sbnrny..
em,2 2 budak ni ade bulu kening y nipis,mulut n mate lebih kurang same..
dyorang ade 2 bjik mata,2 lubang hidung,1 mulut..ade 2 tangan,2 kaki..normal cm budak2 len..sihat fizikal..

p/s:hang sendiri y bocorkan jwpan..xde tny org len pon..ade soalan y jwpn ny dlm blog anda sndiri.cbe tgk post anda pd 30 nov 2009,anda ckp,1 minggu lg tunggu kelahiran bayi bru..then,mstila y tu lhir bulan dec..n ade lg jwpn len tu dlm blog hang sendiri..y negeri mane tu,i guess je..
so,semua jwpan ni bukan gune psiko..xde lgsung..cme kene rjin bace...hahaha..

eman_masri said...

Yela2... Semangat ngat tgok se2 post... Tapi soklan last still saloh... Kali nie memang betul2 kene psiko...

@ sue : Hye.. Jauh merantau... BZZZ... jwpn anda saloh...

su'ai yusoff said...

leeeee...
saloh ke???

oh ye,, hye2!
haha!

nti r pikir plok...
nk g cari ilham lu neh...
=D

TiRaH(^-^) said...

kalau nk buat sesuatu pekerjaan,kene buat bersungguh-sungguh kn??xgitu emang??
sy xtgk semua post anda,cume rase mcm penah terbce pasal ank sedare hang ni..
anyway..xpela..sje je nk try jwb..xmgharap pun betul semua...

eman_masri said...

@Tirah : Bzzz... saloh...

@ sue : Dipersilakan mngambil ilham...